search
Peter Capaldi uitgebreid over 'Doctor Who'

Peter Capaldi uitgebreid over 'Doctor Who'

En we hebben een nieuwe foto.

Jim Pedd

Over een paar weken gaat het achtste seizoen van BBC-hitserie Doctor Who van start. Ditmaal is er een nieuwe Doctor, gespeeld door Peter Capaldi. Empire Magazine kreeg de kans om met Capaldi te spreken en heeft een nieuwe foto van de Time Lord, die je onderaan dit bericht kunt bekijken.


Volgens Capaldi neemt het nieuwe seizoen de kijker mee naar een duisterdere plek. De serie is volgens hem en showrunner Steven Moffat een beetje afgedwaald van wat het was en dat wordt teruggedraaid. "Het kan een beetje een franchise worden waarin geen echt personage zit," waarschuwde Capaldi. "Maar gewoon een boel elementen die mensen toekennen aan Doctor Who: een sjaal, een strik… Ik wilde de echte Doctor Who zijn. Hij is wat minder menselijk ditmaal."

En dus is zijn Doctor iets minder vriendelijk en menselijk. "Hij begrijpt mensen niet helemaal en geeft niet veel om hun goedkeuring," voegde zijn co-ster Jenna Coleman daaraan toe. "Bij Matts Doctor voelde Clara zich echt veilig. Ze wist dat ze gevangen zou worden als ze in gevaar verkeerde, maar deze man is veel minder vriendelijk voor mensen en minder geduldig. Hij is afweziger en minder bereikbaar. Je kunt niet gemakkelijk tot hem doordringen."

Het nieuwe seizoen gaat op 23 augustus in première op de BBC.

Aanbevolen artikelen