search
Jim Sheridan maakt 'In America' voor HBO
Series / Nieuws

Jim Sheridan maakt 'In America' voor HBO

Gebaseerd op zijn eigen speelfilm uit 2002, destijds goed voor drie Oscarnominaties.

Jim Sheridan, bekend van films als In the Name of the Father (1993) en Get Rich or Die Tryin' (2005), gaat voor HBO aan de slag met een tv-serie gebaseerd op zijn film In America (2002). Het drama was gebaseerd op de ervaringen van Sheridan die samen met zijn familie van Ierland naar Amerika emigreerde en een nieuw leven probeerde op te bouwen in een Hell's Kitchen-appartement. Het scenario van de film, dat Sheridan samen met zijn twee dochters schreef, werd destijds genomineerd voor een Oscar.

In America gaat over een Ierse familie, blut en op zoek naar een nieuwe start, die zich vestigt in een appartement in de Bronx. Hier proberen ze met pijn en moeite bevriend te raken met hun buren, eveneens immigranten, en komen ze tot de conclusie dat ze allemaal één ding gemeen hebben: het verleden dat ze blijft achtervolgen.

Sheridan en dochters Naomi en Kirsten zullen dit keer niet schrijven, maar zullen de show wel gaan produceren. Het is nog onbekend wanneer In America op de buis te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen