search
Groei klantenbestand Netflix valt tegen
Series / Nieuws

Groei klantenbestand Netflix valt tegen

En verder komt de sitcom Friends naar abonnees.

Netflix heeft de cijfers voor het derde kwartaal van dit jaar bekend gemaakt. De afgelopen jaren waren de uitkomsten altijd positief, maar nu was dat iets minder. De groei van het bedrijf was kleiner dan verwacht. Zo had Netflix verwacht dit jaar 1,37 miljoen nieuwe abonnees te mogen verwelkomen in de Verenigde Staten, maar viel dat aantal lager uit en bleef het steken op 980.000 nieuwe leden. Ook in de rest van de wereld sloten minder mensen zich aan bij Netflix: in plaats van de voorspelde 3,7 miljoen waren dat er 3 miljoen.


Waarschijnlijk ligt dit aan de verhoogde abonnementsprijzen. Toch verwacht Netflix veel nieuwe abonnees komend kwartaal: 1,85 miljoen. Verder is de omzet met veertig procent gestegen dit jaar, waarmee die neerkomt op 1,2 miljard dollar. De winst afgelopen kwartaal was 59 miljoen dollar, tegenover 32 miljoen vorig jaar.

Verder had het bedrijf nog een aankondiging: de sitcom Friends zal vanaf 1 januari 2015 voor leden van de streamingdienst te zien zijn. In eerste instantie is dat alleen in de Verenigde Staten en Canada, maar later in het jaar worden ook de andere landen waar Netflix beschikbaar is daaraan toegevoegd. Bekijk hieronder de aankondiging.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen