search
Charlie Cox: 'Daredevil' duisterder dan andere Marvel-projecten
Series / Nieuws

Charlie Cox: 'Daredevil' duisterder dan andere Marvel-projecten

Charlie Cox heeft nog nooit zoiets duisters gezien van Marvel.

Tijdens de première van de film The Theory of Everything, kreeg The Hollywood Reporter de kans om kort met Charlie Cox te spreken over zijn rol in Marvel/Netflix-serie Daredevil. Volgens Cox wordt de serie bijzonder duister, zelfs duisterder dan al het andere dat we eerder van Marvel gezien hebben.


"Ik heb comic na comic na comic gelezen," begon Cox te vertellen. "Ik heb in heel mijn leven nog nooit zoveel comics gelezen, en we zoeken naar momenten in de comics om in de serie naar te refereren. We proberen een nieuwe serie te maken, die veel, veel duisterder is dan wat ik tot nu toe van Marvel gezien heb."

Die duisterheid past wel bij het personage Daredevil. Eerder incarnaties van verhalen over de blinde burgerwacht Matt Murdock lieten hem ook al zien als duister. "Het concept dat hij niet kan stoppen. Hij gaat naar buiten en neemt het heft in eigen hand. En hij weet niet of hij ermee kan stoppen. Wellicht dat hij eraan verslaafd is geraakt."

Naast Charlie Cox spelen ook Rosario Dawson (Claire Temple / Night Nurse), Vincent D'Onofrio (wilson Fisk), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Bob Gunton (Leland Owlsley / The Owl), Vondie Curtis Hall (Ben Urch), Toby Leonard Moore (Wesley) en Ayelet Zurer (Vanessa) rollen in de serie. Deze is vanaf mei 2015 op online streamingdienst Netflix te bekijken.

Aanbevolen artikelen