search
'Better Call Saul' krijgt premièredatum

'Better Call Saul' krijgt premièredatum

Nog maar een paar maanden en dan kunnen we genieten van de avonturen van Saul Goodman.

Jim Pedd
Breaking Bad spin-off Better Call Saul heeft een premièredatum gekregen. AMC zal de serie van Vince Gilligan en Peter Gould, waar Bob Odenkirk wederom de rol van Saul Goodman speelt, vanaf 8 februari uitzenden. Daarnaast is deze op Netflix te bekijken. De tweede aflevering wordt overigens op 9 februari uitgezonden, waarna AMC elke week op maandag een nieuwe aflevering uitzendt.

Het eerste seizoen van Better Call Saul gaat tien afleveringen tellen. Tegelijk staat er al voor 2016 een tweede, dertien afleveringen tellend seizoen op stapel. De spin-off serie speelt zich af in de jaren voor Breaking Bad, waarin Saul Goodman nog de naam Jimmy McGill draagt. Hij is dan nog een gewone advocaat en moet nog de overstap naar het misdaadcircuit maken.

In eerste instantie werd gemeld dat de serie een luchtige komedie zou worden. Niet gek ook, want Goodman was in Breaking Bad vaak de comic-relief. Maar recent vertelde Bob Odenkirk in een interview dat de serie toch bovenal een dramaserie wordt: 85 procent drama, 15 procent komedie, vertelde hij toe.

Enkele dagen na première op televisie zullen afleveringen van de serie op Netflix te streamen zijn.

Aanbevolen artikelen