search
Tragedie op komst in vierde seizoen 'Sherlock'
Series / Nieuws

Tragedie op komst in vierde seizoen 'Sherlock'

En we zullen snel merken of Moriarty daadwerkelijk teruggekeerd is.

Het gaat nog een tijdje duren voordat BBC-serie Sherlock terugkeert. Dat weerhoudt Mark Gatiss, die samen met Steven Moffat verantwoordelijk is voor deze revival, er niet van om alvast wat kleine dingen te vertellen over het vierde seizoen en de geplande special.


"Je kunt wat tragedie, maar ook avontuur verwachten," vertelde Gatiss, die in de serie ook de rol van Mycroft Holmes speelt. Mogelijk verwijst hij daarmee naar de dood van Mary (Amanda Abbington), de echtgenote van John Watson (Martin Freeman). In de boeken haalde zij het einde niet en dat zal in de serie hoogstwaarschijnlijk ook niet gebeuren.

Maar, zo vertelde Gatiss: "alleen omdat dingen in de verhalen gebeurden, is het niet zo dat ze in de serie ook gaan gebeuren. Want er zijn zoveel veranderingen en zoveel plaatsen om heen te gaan en dingen om te doen. Het moge ondertussen wel duidelijk zijn dat Doyle onze absolute Godheid is, maar dat we ook flink afgeweken zijn van het bronmateriaal. Dus er komen nog veel verrassingen aan."

Het vierde seizoen zal hoogstwaarschijnlijk draaiden om de opmerkelijke terugkeer van Sherlocks (Benedict Cumberbatch) grootste vijand: Jim Moriarty (Andrew Scott). Gatiss onthulde dat de aankomende special daar volledige duidelijkheid over zal geven. Maar hij wilde niet bevestigen of hij daadwerkelijk terugkeert: "Het is erg moeilijk grip te krijgen op Andrew Scott…"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen