search
ABC-baas erkent slechte start 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Nieuws

ABC-baas erkent slechte start 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

Hij belooft vooruitgang in de komende negen afleveringen.

Toen Marvels Agents of S.H.I.E.L.D. net uit kwam, bleek de ABC-serie lang niet zo goed als verwacht. Niet alleen zwabberde het plot, maar ook was er weinig chemie te bekennen bij de cast. Geen wonder dus dat de zender ABC zijn kijkcijfers iedere aflevering weer zagen dalen. Paul Lee, de entertainment voorzitter van ABC, ging in een interview in op de slechte start.


"Het was natuurlijk erg teleurstellend dat we begonnen met hoge kijkcijfers, maar dat die vervolgens daalden," vertelde Lee. "We hadden even tijd nodig om onze draai te vinden, maar de serie wordt steeds beter. We zijn ook erg tevreden met wat we nu zien. We verrichten veel werk en vinden het fijn om met Marvel samen te werken."

Volgens hem ligt het er vooral aan dat ze nog niet zeker wisten welk creatief brein gevolgd moest worden. "De sleutel voor ons lag in de samenwerking met de studio's. We moesten echt uitzoeken wie onze showrunners waren en wie ons creatieve brein. En natuurlijk hoe we een serie konden maken zonder Iron Man," ging Lee verder. "We hebben toegang tot het enorme Marvel universum en daarmee ook tot veel mythologie. We hadden dus even nodig om uit te vogelen wat de goede balans was. Maar ik ben erg tevreden met hoe ze de laatste negen afleveringen uitgestippeld hebben."

In Nederland is Agent of S.H.I.E.L.D. te zien op Veronica. Daar draait elke zondag om 21:25 een nieuwe aflevering.

Aanbevolen artikelen