search
'Scandal' krijgt mogelijk een spinoff serie
Series / Nieuws

'Scandal' krijgt mogelijk een spinoff serie

Bedenker Shonda Rhimes ziet wel brood in een serie over Olivia' s vader.

Shonda Rhimes, de bedenker en schrijfster van onder meer de hitserie Scandal, vertelde in een interview met The Hollywood Reporter dat er een mogelijkheid is, dat Scandal een spinoff serie krijgt. Deze zou dan volgens haar kunnen gaan over de vader van Olivia, die (zoals fans van de serie weten) de leiding heeft over de geheime black-ops divisie B613.


Scandal ging in de eerste twee seizoenen over de affaire van 'fixer' Olivia Pope met de president van Amerika Fitz. In het derde en vierde seizoen begonnen de verhaallijnen rond Olivia' s vader en zijn geheime divisie een steeds meer centrale rol in te nemen. Inmiddels is de serie op de Amerikaanse buis middenin het vierde seizoen en is het nog steeds ontzettend populair. Maar ondanks het succes zegt Rhimes dat Scandal niet zoveel seizoenen zal krijgen als haar andere serie Grey's Anatomy (waar de cast net heeft getekend voor een twaalfde seizoen). Scandal zou niet genoeg stof hebben volgens Rhimes om de acht of tien seizoenen te halen, maar een vervolg in een andere vorm ziet ze wel zitten. "Ik heb een obsessie met B613 die wellicht wat ongezond is," zei Rhimes. "Ik heb ongeveer drie versies voor een B613 spinoff in mijn hoofd en ben daar de hele tijd mee bezig."

Toch duurt het nog even voor de spinoff vorm gaat krijgen. Rhimes heeft naast Grey's en Scandal namelijk ook de serie How to get away with murder op de buis en vindt dat Scandal eerst tot een eind moet komen. Werken aan vier seizoenen tegelijkertijd vindt Rhimes iets teveel van het goede en bovendien vindt ze dat Olivia' s verhaallijn eerst helemaal moet worden afgerond, voor ze verder kunnen kijken naar wat er mogelijk is qua vervolg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen