search
Studie koppelt binge-kijken aan depressie
Series / Nieuws

Studie koppelt binge-kijken aan depressie

Een wetenschappelijk onderzoek legt verder verband met gezondheidsproblemen.

Een wetenschappelijke studie, uitgevoerd door de University of Texas heeft uitgewezen dat mensen die graag meerdere afleveringen van een serie achter elkaar kijken "“ gedefinieerd als minstens drie achter elkaar "“ relatief vaak ongelukkig zijn. Het zogenaamde binge kijken wordt door de studie gekoppeld aan depressie, eenzaamheid en lage zelfbeheersing.


Voor de studie warden 316 mensen ondervraagd, van tussen de achttien en negenentwintig jaar oud. De vragen gingen over hun psychologische staat en over hoe ze televisie keken. 75 procent van de ondervraagden gaf aan zichzelf als binge-kijker te zien.

Eén van de wetenschappers achter de studie vertelde dat binge kijken "niet langer gezien moet worden als onschadelijk verslaafd gedrag." Lichamelijke moeheid en problemen als overgewicht kunnen volgens de wetenschappers gekoppeld worden aan binge-kijken.

Toekomstplannen voor onderzoek zijn er ook: "Ons onderzoek is een stap naar het onderzoeken van binge-kijken als belangrijk media en sociaal fenomeen," aldus het onderzoeksteam. Wat vinden jullie van de resultaten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen