search
Gerucht: Live-action 'Star Wars'-serie op komst
Series / Nieuws

Gerucht: Live-action 'Star Wars'-serie op komst

Maar deze zou nog een jaar of vier op zich laten wachten.

Cinelinx stelt dat de Lucasfilm Story Group op dit moment werkt aan een live-action serie die zich afspeelt in het Star Wars-universum. Werk daaraan zou zelfs al begonnen zijn, maar de intentie is volgens de site om te wachten tot de productieschema's van de films vast zitten. Dan kan tussendoor aan de serie gewerkt worden in de Pinewood-studio's, waar dan gebruik gemaakt kan worden van reeds gebouwde sets.


Het bericht is vrij logisch, gezien het feit dat Disney enkele miljarden neertelde toen het Lucasfilm opkocht en vervolgens meteen een nieuwe filmtrilogie, animatieserie, meerdere spin-off films en een twintig boeken tellende reeks aankondigde. Een live-action serie laat als je daarnaar kijkt alleen maar op zich wachten.

De vraag is echter wanneer, want naar het schijnt is het productieschema bijzonder druk op dit moment. De producties van Rogue One en Episode VIII zouden zelfs overlappen. Wanneer een serie dan opgenomen moet worden, gebruik makend van dezelfde sets, is maar de vraag. Mogelijk wordt dat tussen de spin-off die in 2018 moet verschijnen en Episode IX gebeuren, wat zou betekenen dat er een serie in de loop van 2019, misschien 2020 pas verschijnt.

Cinelinx meldt verder dat de discussies rond de serie gaan over een personage van een van de boeken. Er zou geen gebruik gemaakt worden van de verhalen die George Lucas inleverde, nadat hij Lucasfilm verkocht. Vooralsnog is het allemaal in elk geval maar een gerucht, al klinkt het niet bepaald onlogisch.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen