search
'Revolution' krijgt digitaal een afsluiting
Series / Nieuws

'Revolution' krijgt digitaal een afsluiting

Creatieve team achter de serie gaat vier hoofdstukken maken.

Een digitale comic van DC Comics zal vier hoofdstukken uitbrengen die volgen op de seizoensfinale van Revolution seizoen twee. Eerder werd de serie uitgezonden op NBC, maar daar werd het na twee jaar gecanceld.


In Revolution zijn alle elektronische apparaten op Aarde zijn uigevallen. Van het ene op het andere moment hielden alle computers, en alle andere elektronica ermee op. Dat betekent een grote verandering in de manier waarop mensen moeten leven want alles van lampen, tot vliegtuigen tot supermarkten zijn er niet meer. De wereld is hierdoor veranderd tot een chaotisch geheel waarbij mysteries en intriges aan de orde van de dag zijn.

Nadat de show werd stop gezet, waren er allerlei pogingen van fans om te vragen om een afsluiting van de open verhaallijnen. Toen bekend werd dat DC Comics op digitale hieraan tegemoet zou komen, kwam het gehele creatieve team achter de serie opnieuw samen om eraan mee te werken, bestaande uit onder meer Eric Kripke, J.J. Abrams, Bryan Burk, Rockne S. O'Bannon en Jon Favreau.

De digitale comic van Revolution zal in mei worden uitgebracht. De eerste komt op 4 mei uit waarna er elke week weer een nieuw hoofdstuk vrij wordt gegeven en in totaal komen er vier hoofdstukken. De eerste week na uitgave zal deze gelezen kunnen worden op ComicBook.com, daarna zal het ook op de Facebook pagina van de Revolution tv- serie worden geplaatst. Nadat alle vier de hoofdstukken zijn uitgebracht, zal DC ze ook laten drukken. David Reed en Ryan Parrott, die ook de afleveringen van de twee tv- seizoenen schreven, zullen het schrijfwerk voor de vier hoofdstukken voor hun rekening nemen.

Aanbevolen artikelen