search
Dominic Sherwood in 'The Mortal Instruments'-spinoff 'Shadowhunters'
Series / Nieuws

Dominic Sherwood in 'The Mortal Instruments'-spinoff 'Shadowhunters'

Hij speelt Jace Wayland, een rol die in de film werd neergezet door Jamie Campbell Bower.

ABC Family heeft aangekondigd dat Dominic Sherwood (Vampire Academy, 2014) de rol van Jace Wayland gaat spelen in Shadowhunters. Net zoals de speelfilm The Mortal Instruments: City of Bones (2013) wordt de tv-serie gebaseerd op de young adult-/fantasyboekenreeks The Mortal Instruments van Cassandra Clare.


Het verhaal volgt Clary Fray, een schijnbaar normaal tienermeisje. Toch blijkt ze anders, aangezien ze afstamt van de Schaduwjagers: jonge krijgers, die op hun beurt afstammen van engelen. Zij strijden al eeuwen tegen demonen die de Aarde trachten te verwoesten. Clary sluit zich aan bij een groep Schaduwjagers en reist naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.

De narcistische, aantrekkelijke Jace, in de film gespeeld door Jamie Campbell Bower, is een vastberaden en deskundige Shadowhunter. Hij is een getalenteerde soldaat in de strijd tegen demonen. Nadat zijn vader werd vermoord, maakte Jace er zijn levensmissie van om wraak te nemen op de dader.

Shadowhunters wordt geregisseerd door McG.

Aanbevolen artikelen