search
DVD-recensie: 'Moordvrouw' seizoen 4

DVD-recensie: 'Moordvrouw' seizoen 4

Niet hoogdravende uitgave van een spannende RTL-serie.

Jim Pedd
Cast: Wendy van Dijk (Fenna Kremer), Renée Soutendijk (Carla Vreeswijk), Porgy Franssen (Menno de Waard), Achmed Akkabi (Bram Amezian), Thijs Römer (Evert Numan) | Jaren: 2012 "“ heden (4 seizoenen) | Release: RTL4

Al sinds 2012 zendt RTL de serie Moordvrouw uit. Deze show, met Wendy van Dijk in de hoofdrol, was al erg populair, maar is de afgelopen jaren alleen maar succesvoller geworden. Geen wonder dus dat het vierde seizoen van de serie nu op Dvd verkrijgbaar is.

In dit vierde seizoen keren alle bekende personages terug en wordt het team onder leiding van Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) geconfronteerd met enkele raadselachtige zaken, zoals een conflict in de plaatselijke drugswereld, een geheim genootschap dat iedereen het zwijgen oplegt die hen probeert te ontmaskeren en de mysterieuze ontvoering van een tienerjongen. Dan ontdekt het team ook nog eens een mogelijke terroristische aanslag. Kunnen ze daders op tijd stoppen? Ondertussen heeft Fenna Kremer (Wendy van Dijk) de recherche definitief vaarwel gezegd, maar het verleden blijft haar achtervolgen, met levensgevaarlijke consequenties…

De ontvangst van de serie was in het eerste seizoen niet zo positief, maar naarmate de show vorderde, werden de recensies beter. Ook de kijkcijfers groeiden. Zo werd het laatste seizoen, dat in een gedurfde zet van RTL lijnrecht tegenover kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw geprogrammeerd werd, door zo'n 1,4 miljoen mensen bekeken.



DVD: Moordvrouw seizoen 4| Duur: 421 min. | Release: mei 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Nederlands Dolby Digital 2.0 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x DVD| EAN: 8-715664-114704 | Met dank aan: DFW

De Dvd-uitgave van Moordvrouw past netjes bij de eerdere seizoenen en heeft een soortgelijk ontwerp. Het betreft een dubbeldikke Dvd-hoes, met voorop de zes hoofdpersonen. De nadruk ligt uiteraard op hoofdrolspeelster Wendy van Dijk. Op de achterkant tref je een synopsis aan van het seizoen en de titels van de tien afleveringen die je dit seizoen kunt bekijken. Op de schijven, die niet heel elegant op elkaar gestapeld zitten, zie je welke afleveringen er op welke schijf zitten.

Geluid en audio zijn niet uitzonderlijk in deze serie. Het beeld is voldoende scherp, ook in donkere scènes. De kleuren zien er verder natuurlijk uit, maar spetteren niet van het scherm af. Het geluid is verder ook voldoende. Dialoog en muziek komen netjes uit de boxen, zoals je verwacht van dit soort uitgave.

Toekomst
Een vijfde seizoen zal er waarschijnlijk wel gaan komen. Dit seizoen eindigde met een grote cliffhanger en RTL liet direct na uitzending van finaleaflevering SOLO weten in onderhandelingen te zijn met de cast voor nieuwe seizoenen.

Aanbevolen artikelen