search
Tv-serie op Dvd: Longmire (seizoen 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Longmire (seizoen 2)

De geliefde, maar geplaagde serie rond sheriff Walt Longmire.

Bedenkers: John Coveny | Hunt Baldwin | Cast: Robert Taylor (Walt Longmire), Katee Sackhoff (Victoria "Vic" Moretti), Lou Diamond Phillips (Henry Standing Bear), Cassidy Freeman (Cady Longmire), Bailey Chase (Branch Connally), Adam Bartley ("The Ferg" Ferguson), e.a. | Uitzending serie: 2012 - heden | Tv-zenders: A&E | Netflix | SBS6

Het misdaaddrama Longmire (IMDb = 8,1) van John Coveny en Hunt Baldwin, het team achter onder meer de serie The Closer, debuteerde in 2012 op de zender A&E. Met een blijvend respectabel aantal kijkers (gemiddeld 6,1 miljoen) kreeg de serie snel een tweede en vervolgens derde seizoen. Niets aan de hand, maar toch trok A&E - zonder duidelijke redenen - de stekker uit de serie rond sheriff Walt Longmire, gespeeld door Robert Taylor (Agent Jones uit The Matrix).

Naar verluidt zou de zender creatieve meningsverschillen hebben gehad met de show runners. Uiteindelijk sprong Netflix in de bres en kondigde een vierde seizoen aan van de serie die gebaseerd is op de "Walt Longmire Mysteries"-boekenreeks van Craig Johnson. Warner Bros. bracht onlangs het tweede seizoen uit op Dvd.

Seizoen 2
De stoïcijnse sheriff en zijn dochter Cady hebben hun bedenkingen bij de manier waarop de vrouw van Walt is gestorven, maar de waarheid zal hen beide versteld doen staan. Het onderzoek naar Walts mogelijke betrokkenheid bij de dood van de moordenaar van zijn vrouw dreigt zijn trouwe vriend Henry in gevaar te brengen.



Serie: Longmire - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 13 x ca. 42 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: Verlengde versies van afleveringen 'Sound and Fury' en 'Election Day' | Testing Courage: The Storm Defines the Man | EAN: 5051888209431 | Release: mei 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van het tweede seizoen van Longmire zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare kartonnen sleeve. Er wordt in de hoes aangegeven welke afleveringen (met titel) er op welke schijf staan. Ook is duidelijk aangegeven waar de extra's zijn terug te vinden.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is zoals te verwachten. Met een beeldvullende verhouding is het beeld erg standaard, maar netjes. Er zijn geen enorme tekortkomingen te vinden, al is het beeld niet enorm scherp en heeft het de 'standaard' kwaliteit die ten opzichte van High Definition toch wel wat mager is. Desondanks zal de fan zich met deze schijf kunnen vermaken. De serie heeft een surround track meegeleverd gekregen, waarmee het geluid via meerdere speakers verdeeld zou moeten worden. Dit is ook zeker het geval.

Redelijke extra's
Warner Home Video heeft van twee afleveringen ('Sound and Fury' en 'Election Day') een verlengde versie op de schijven geplaatst. De afleveringen duren zo'n 10 minuten langer dan de oorspronkelijke versie en beide verlengde afleveringen hebben een inleiding van uitvoerend producenten Hunt Baldwin en Greer Shephard. De langere versie van 'Sound and Fury' wordt aangeduid als de "director's cut."

Ook is er een featurette te bekijken met de titel 'Testing Courage: The Storm Defines the Man'. Deze staat op de eerste schijf en gaat over de letterlijke en voornamelijk persoonlijke stormen die de personages meemaken in het tweede seizoen. Er zijn interviews met cast en crew, met onder meer bedenker John Coveny.

Seizoen 4 (!) nadert Netflix
In de States is het derde seizoen al in 2014 uitgezonden op zender A&E en werd daarna gecanceld. De fan van de serie rond sheriff Walt Longmire mag van geluk spreken dat Netflix de nodige geannuleerde series een nieuw impuls gunt. Het vierde seizoen, met vermoedelijk acht afleveringen, zal nog dit jaar via de streamingdienst te zien zijn. Hieronder een promo voor het derde seizoen van Longmire.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen