search
KPN maakt eigen dramaserie
Series / Nieuws

KPN maakt eigen dramaserie

Een eurocommissaris en NAVO-militair staan centraal in de serie van Leon de Winter.

Provider KPN gaat een eigen televisieserie maken, voor zijn Netflix-concurrent en interactieve televisie. De serie heeft ook al een titel: Brussel en de scenario's worden geschreven door Leon de Winter. Centraal staan een Nederlandse eurocommissaris en een beroepsmilitair die voor de NAVO werkt. De serie moet kwalitatief hoogstaand worden en "onderscheidend […] in vorm, toon en inhoud," aldus De Winter.


De serie is volgens het persbericht duur en ambitieus, maar het budget is niet bekend. Brussel heeft ook nog geen cast, die wordt nog gezocht op dit moment. "Leidraad voor de serie is voor mij 'Wie niet bedriegt, wordt bedrogen'" vertelde De Winter. "Speel het spel mee, of je gaat er aan."

Brussel is in elk geval een eerste stap in het aanbieden van originele content door de aanbieder. Dat moet gebeuren via de dienst KPN Play, waar ook films en series on-demand bekeken kunnen worden. Naast eigen content moet er ook veel muziek en sport te vinden zijn, maar details daarover zijn schaars. Die komen op 24 juni.

Zeker over KPN Play is dat de dienst gratis wordt voor klanten. Niet-klanten krijgen geen toegang, maar kunnen wel tegen betaling de serie bekijken. Reclame en dergelijke hoeven niet verwacht te worden bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen