search
Rosario Dawson over toekomst 'Daredevil'
Series / Nieuws

Rosario Dawson over toekomst 'Daredevil'

En is ze ook in andere Marvel-series te zien?

Actrice Rosario Dawson, die de rol van Claire Temple speelde in Marvel/Netflix-serie Daredevil, sprak in een interview met MTV over het tweede seizoen van de serie. Ze blijkt tot nu toe erg tevreden te zijn geweest over haar rol als Claire. "Ze is grappig, ze is slim en ze is sterk," begon ze. "Ze is gemaakt voor die wereld, omdat ze goed werkt onder druk. Ze is iemand, held of niet, die je in een moeilijke situatie wil zien. Ik vond haar verhaallijn geweldig in het eerste seizoen."


Vorige week werd verder Jon Bernthal gecast als The Punisher. Ook daar had Dawson iets over te vertellen. "Dat legt de lat zoveel hoger, want Matt Murdock gedraagt zich in het eerste seizoen vaak als the Punisher. Hij gaat vaak over de streep, dus het wordt interessant om te zien hoe ze van elkaar verschillen en waar dat heen gaat."

Maar Dawson heft ook zin om te zien waar haar eigen verhaallijn heen gaat. "Ik kijk er naar uit om te zien waar dat heen gaat, want haar ogen zijn nu geopend voor deze andere wereld. Ze is over die streep gestapt. EN dit is iemand die andere mensen wil helpen. En nu ze gewelddadig is geweest, heeft ze ook gezien dat het nodig is. Ik denk dat de serie hier deels zijn kracht uit haalt: het verkennen van mensen van de straat."

Veel over de toekomstige plannen weet ze verder nog niet. "Ik weet niet in welke vorm ze me terug willen laten komen, maar het is fijn om een personage te zijn, dat alles bij elkaar bindt." Vermoedelijk heeft ze dus ook een rol in Jessica Jones, dat net als het tweede seizoen van Daredevil in 2016 op Netflix te zien moet zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen