search
Blu-ray review: 'House of Cards' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

Blu-ray review: 'House of Cards' seizoen 3

Perfecte beelden en audio.

Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Kate Mara (Zoe Barnes), Corey Stoll (Congreslid Peter Russo), Michael Gill (President Walker) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: Netflix

Netflix boekt doorgaand succes met zijn eerste dramaserie, House of Cards. De show volgt het wel en wee van Frank Underwood, een iconische rol van Kevin Spacey, die er alles voor over heeft om op te klimmen in de machtsstructuur van de Verenigde Staten. Vorig seizoen lukte het hem om President te worden, maar de grote vraag van dit derde seizoen is of hij er ook in slaagt dat vast te houden. Nu is het seizoen, dat in februari te streamen was, op Blu-ray verkrijgbaar.

De meedogenloze Francis Underwood (Kevin Spacey) doet er alles aan om Washington D.C. te veroveren. Dit doet hij niet alleen, maar met de hulp van zijn even ambitieuze vrouw Claire (Robin Wright) en zijn 'chief of staff' Doug Stamper (Michael Kelly).

Voor het eerst zijn er ook kijkcijfers van de serie onthuld. We schreven dat zo'n 6,5 procent van de Netflix-abonnees de serie gezien hadden na dertig dagen. Als je je bedenkt dat de streamingsdienst zo'n zestig miljoen abonnees heeft wereldwijd, dan is 6,5% een flink aantal. Verder zijn jullie erg positief over het seizoen. We organiseerden een poll om jullie meningen te krijgen en zo'n 58 procent van de mensen die mee deden vonden het seizoen amusant. Toch schrijven jullie het seizoen iets minder interessant te vinden dan voorgaande seizoenen.



Blu-ray: House of Cards seizoen 3 | Duur: 691 min. / 13 afleveringen | Release: juli 2015 | Video: 1080p (2.00:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-647310 | Met dank aan: Sony Pictures

Het derde seizoen van House of Cards wordt op eenzelfde manier aangeleverd als de voorgaande seizoenen. Dat houdt in dat je een nette slipcover krijgt, met daarin een uitklapbare hoes. Die toont de hoofdpersonen en in ietwat strakke inschuifhoezen zitten de schuiven. Die worden naar verloop van tijd overigens iets losser, maar in eerste instantie moet je toch redelijk wat kracht zetten om de schijven eruit te krijgen.

Verspreid over vier schijven, tref je schitterende beelden en audio aan. Netflix neemt de serie op in 4K, waarmee de resolutie van de bovenste plank is. De 1080p video toont alle details, lijnen en kleuren in hoge kwaliteit. De kleuren zijn niet zo levendig, maar dat is wat hoort bij deze serie en de sfeer die er geschept wordt.

De DTS-HD Master audio 5.1 track is verder ook perfect. Het dialoog en de muziek zijn precies goed uitgebalanceerd, waardoor de acteurs op geen enkel moment onverstaanbaar worden. De knappe audiotrack past dus goed bij de hoge kwaliteit van de video waar Sony voor gekozen heeft.

Extra's
Wat de extra's betreft is er niet zoveel te vinden. In een 25 minuten durende documentaire wordt er gekeken naar de ontwikkeling van de belangrijkste verhaallijnen en de manier waarop deze gedurende een aantal afleveringen zorgvuldig opgebouwd worden. En dan is er nog een 17 minuten durende extra over New Mexico, waarin de seizoensfinale bekeken wordt.

Toekomst
Uiteraard zal e rook een vierde seizoen komen van de serie. Dit werd bekend gemaakt middels een bericht op de officiële Twitter-account van de serie. "I will leave a legacy. #Underwood2016" viel toen te lezen. Verder werd niet lang daarna bekend gemaakt dat Neve Campbell gecast is in het nieuwe seizoen. De opnames zijn begonnen in juni.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen