search
'The Strain' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'The Strain' krijgt derde seizoen

Maar maximaal vijf seizoenen volgens showrunner Carlton Cuse.

Deadline schrijft dat FX besloten heeft The Strain een derde seizoen te geven. De serie is gebaseerd op een trilogie van boeken van regisseur Guillermo del Toro en schrijver Chuck Hogan. Oorspronkelijk wilden ze er een film van maken, maar nadat niemand die oppikte, onderzochten ze de seriemogelijkheden.


Ondanks matige recensies, heeft de serie nu dus een derde seizoen gekregen. Dat is te danken aan de prima kijkcijfers, die hangen rond de twee miljoen kijkers per aflevering. Volgens Carlton Cuse, die de showrunner is, zal de serie maximaal vijf seizoenen krijgen.

Het eerste seizoen was gebaseerd op boek 1, het tweede seizoen op de eerste helft van boek 2 en het derde zal inspiratie halen uit de tweede helft van dat boek. Vervolgens is er nog het derde boek, dat als fundering voor de laatste twee seizoenen dient.


In The Strain slaat een mysterieus virus toe in New York. Het is aan Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en Abraham Setrakian (David Bradley) om het virus een halt toe te roepen. Maar al snel blijkt dat het geen gewoon virus is: het is een vampierziekte!

Aanbevolen artikelen