search
Dvd-recensie: 'The Firm' seizoen 1, deel 1
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'The Firm' seizoen 1, deel 1

Vreemde keuze om een één seizoen tellende serie op te splitsen.

Bedenker: Lukas Reiter | Cast: John Lucas (Mitch McDeere), Callum Keith Rennie (Ray McDeere), Molly Parker (Abby McDeere), Juliette Lewis (Tammy), Natasha Calis (Claire McDeere) | Jaren: 2012 | TV-release: NBC

The Firm is een vervolg op het beroemde gelijknamige boek van John Grisham (1991) en de verfilming daarvan in 1993. Deze televisieserie speelt zich tien jaar na de film en de serie af en zet het verhaal van Mitchell McDeere en zijn familie voort.

Na tien jaar in het getuigenbeschermingsprogramma gezeten te hebben vanwege zijn sleutelrol als getuige bij het oprollen van het corrupte advocatenbureau Bendini, Lambert & Locke, is Mitchell er klaar voor zijn leven als advocaat weer op te pakken. Al snel blijkt dat de gevaren uit het verleden zeker nog niet weg zijn en dat er ook nieuwe bedreigingen op de loer liggen.

Toen de serie in de Verenigde Staten op 8 januari 2012 zijn première beleefde, werd deze bijzonder goed bekeken. NBC trok met de pilot maar liefst 6,32 miljoen mensen naar de zender. Helaas zakte het aantal kijkers daarna sterk in: aflevering drie trok nog maar 4,2 miljoen kijkers, en de finale zelfs maar 1,72 miljoen mensen.

Niet alleen de kijkers verlieten de serie en masse, ook critici waren er niet echt over te spreken. Zo meldde The Hollywood Reporter: "een solide, maar weinig spectaculair verhaal over een advocaat die wel heel erg weinig geluk heeft."



DVD: The Firm seizoen 1, deel 1 | Duur: 12 x 45 min. | Release: augustus 2015 | Video: breedbeeld | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3 x DVD| EAN: 8-713045-245436 | Met dank aan: eOne

De Dvd's van de serie worden aangeleverd in een standaard keepcase. Daar omheen zit een gewone slipcover, zoals we gewend zijn van tv-series. Voorop de Dvd van het 22 afleveringen tellende eerste seizoen, waarvan stom genoeg alleen de eerste helft uitgegeven is op dit moment, treffen we hoofdpersoon Mitchell aan. Achterop verder de gebruikelijke info. In de box vind je verder de drie schijven, ietwat slordig op elkaar gestapeld.

De beelden van de serie voelen niet echt modern aan. De kwaliteit is prima, de beelden sfeervol, maar het geheel oogt een beetje als een serie uit de jaren '80. Echt een moderne versie van het verhaal van John Grisham zou je het zo niet kunnen noemen. Dat is jammer. De audio compenseert de boel enigszins, want de muziek draagt bij aan de sfeer en de dialoog is goed te volgen.

Toekomst
Een tweede seizoen van de serie komt er niet, maar eOne heeft er gek genoeg wel voor gekozen om het eerste seizoen in twee delen uit te geven. Waarom weten we niet, want het seizoen is er immers al sinds 2012. De tweede helft wordt op 14 oktober vrijgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen