search
Jada Pinkett Smith gecast in 'Gotham'
Series / Nieuws

Jada Pinkett Smith gecast in 'Gotham'

Ze speelt een erg belangrijke slechterik.

Warner Bros. en Fox hebben aangekondigd dat Jada Pinkett Smith gecast is in Gotham. Ze speelt de gangster Fish Mooney en dat is een speciaal voor de serie verzonnen personage. In het persbericht wordt haar personage als volgt omschreven.


"Fish Mooney is een sadistische gangster en eigenaar van een nachtclub. Ze kan mensen als een open boek lezen. Ze is imposant en een heethoofd. Dus niet bepaald iemand om tegenin te gaan," valt er te lezen.

Mooney zal een grote rol spelen in de serie, zo lijkt het. Toen recentelijk werd aangekondigd dat The Penguin een rol speelt in de serie, viel te lezen dat hij voor Mooney werkt. Het lijkt er dus op dat het personage een hoofdrol speelt in de strijd van Commissioner James Gordon tegen de georganiseerde misdaad van Gotham.

De hoofdrol van James Gordon wordt gespeeld door Ben McKenzie. Donal Logue staat hem bij als Detective Harvey Bullock, Zabryna Guevara is Captain Essen, Erin Richards is Gordon's verloofde Barbara Kean, Sean Pertwee is Alfred Pennyworth en Robin Lord Taylor is Oswald Cobblepot (a.k.a. The Penguin).

Het scenario van de pilot is geschreven door Bruno Heller, die als uitvoerend producent verbonden is aan de serie. Danny Cannon regisseert de pilot, waarvan verwacht wordt dat deze de komende herfst te zien is.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen