search
Voorlopig geen live-action 'Star Wars' serie
Series / Nieuws

Voorlopig geen live-action 'Star Wars' serie

Disney legt de volledige focus op de films.

Er zijn al lange tijd geruchten over een mogelijke live-action serie in het Star Wars-universum. In 2005 werd bijvoorbeeld de film Star Wars: Underworld aangekondigd, een serie die zich zou concentreren op twee families en hun onderlinge machtsstrijd. Er werden vijftig scenario's geschreven en ze waren volgens Lucasfilm erg goed. Maar toen Disney het productiebedrijf opkocht, kwam de focus te liggen op de films.


Het lijkt er nu op dat die focus zo blijft liggen. Tegen TVLine vertelde ABC-voorzitter (Paul Lee dat er voorlopig "geen plannen" zijn voor een live-action serie. Daar komt bij dat een Lucasfilm-persvertegenwoordiger vertelde dat de "huidige focus voor televisie op animatie ligt." Dat zou kunnen wijzen op meer series zoals Star Wars Rebels.

Voorlopig ligt er dus geen focus op het maken van een live-action serie. Disney wil "voorkomen dat de franchise teveel op Marvel gaat lijken." Toch was er onlangs het nieuws dat Netflix in onderhandelingen zou zijn met Disney om een live-action Star Wars-serie te maken. Die zou in 2017 moeten verschijnen en Kathleen Kennedy vertelde nog dat die Underworld-serie iets is waar Disney graag naar wil kijken.

De komende tijd legt de filmstudio echter in elk geval de nadruk op de films. Zodra die divisie goed loopt, kan er beter gekeken worden naar mogelijke uitbreidingen naar andere domeinen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen