search
Bryan Fuller is showrunner nieuwe 'Star Trek'
Series / Nieuws

Bryan Fuller is showrunner nieuwe 'Star Trek'

De man achter Hannibal mag ermee aan de slag.

Hannibal-schepper Bryan Fuller heeft een nieuwe missie gekregen. Hij is showrunner en co-bedenker gemaakt van de nieuwe Star Trek-serie van CBS. Hij dient daarbij samen met Alex Kurtzman als uitvoerend producent. Fuller begon zijn carrière in de industrie met het schrijven van afleveringen voor Star Trek: Voyager en Star Trek: Deep Space Nine.

"De eerste ervaring die ik met Star Trek had, was dat mijn oudere broer alle lichten in huis uit deed en dan met zijn model van een D7 Class Klingon Battle Cruiser door de verduisterde hallen vloog. Voordat ik zelfs maar één frame van de televisieserie zag, zette 'Star Trek' mijn voorstellingsvermogen al in vuur en vlam," aldus Fuller in de aankondiging. "Het is zonder overdrijven dat een droom uitkomt nu ik de kans krijg een geheel nieuwe versie van Star Trek te maken samen met mede-alumni Alex Kurtzman. Tijd om daar te gaan waar een Star Trek serie nooit eerder heen gegaan is."

De nieuwe show gaat in januari 2017 op CBS All Access in première. Het plan is om nieuwe personages en beschavingen die buiten de reeds gevestigde mythologie van voorgaande series en films gevestigd is.

Aanbevolen artikelen