search
Sean Harris gecast in Starz-serie 'American Gods'
Series / Nieuws

Sean Harris gecast in Starz-serie 'American Gods'

Ook Yetide Badaki en Bruce Langley hebben de cast van de ambitieuze serie versterkt.

Starz en FremantleMedia North America hebben vandaag aangekondigd dat Sean Harris (Prometheus, Mission: Impossible - Rogue Nation), Yetide Badaki (Masters of Sex) en Bruce Langley (Deadly Waters) allen de cast zullen versterken van American Gods. Harris zal de rol spelen van Mad Sweeney, Badaki die van Bilquis en Langley die van Technical Boy in de verfilming van Neil Gaimans geroemde boek. De opnames van de serie gaan volgende maand van start.


American Gods vertelt het verhaal van Shadow Moon (Ricky Whittle), een ex-gevangene die nu werkt als bodyguard en reisgenoot van de mysterieuze Mr. Wednesday (Ian McShane). Het duo raakt al snel betrokken bij een strijd tussen de goden van de oude mythologie en de nieuwe goden van geld, media en technologie.

De serie wordt gerund door twee producenten van de meest kritisch bejubelde NBC-series van de afgelopen tien jaar: Hannibal-showrunner Bryan Fuller en Kings-producent Michael Green. Laatstgenoemde werkte eerder samen met McShane aan Kings. Green en Fuller zullen beiden fungeren als uitvoerend producent, scenarist en showrunner. Gaiman zal daarnaast ook de scenario's van bepaalde afleveringen voor zijn rekening nemen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen