search
'Luke Cage' moet Marvels 'The Wire' worden
Series / Nieuws

'Luke Cage' moet Marvels 'The Wire' worden

De show gaat op 30 september in première.

Marvel en Netflix maken op dit moment een aantal series. Eén daarvan wordt Luke Cage, die 30 september in première moet gaan. Scenarioschrijver Cheo Hodari Coker meldt dat de show echt een The Wire-achtige serie moet worden.


"Het is erg geraffineerd. Ik bedoel, het heeft een jaren 90 hip-hop vibe en is tegelijk erg modern. We hebben Adria Younge en Ali Shaheed Muhammed aan het werk gezet met het maken van de muziek. We hebben een boel verschillende muzikale verschijningen, maar tegelijk is er de actie van Marvel. We hebben drama. Ik wil dat dit, en ik snap dat het wat zwaar klinkt, de Wire van Marvel-televisie wordt, omdat we met veel verschillende onderwerpen te maken hebben."

De serie heeft verder een echte moderne Harlem-setting, "Ik weet niet of mensen in Harlem geweest zijn, mensen die echt in New York zijn geweest en naar 125th street gelopen en hebben gezien hoe het Apollo Theatre eruit ziet en de Cotton Club. We brengen de wereld naar ze toe," vertelde Mike Colter.

In de show neemt de krachtpatser, gespeeld door Mike Colter, zijn intrek in een appartement in Harlem. Misty Knight (Simone Missick) doet onderzoek naar hem, want er hangt een vreemd sfeertje rond Luke.

Aanbevolen artikelen