search
Amazon lanceert Netflix-concurrent
Series / Nieuws

Amazon lanceert Netflix-concurrent

Prime is nu ook los verkrijgbaar.

Webwinkelgigant Amazon gaat de concurrentie met Netflix aan. Het Amerikaanse bedrijf had al een eigen streamingdienst in de vorm van Amazon Prime, maar die was alleen toegankelijk voor mensen die 99 dollar per jaar neerlegden voor de bezorgservice. Vanaf nu is Prime Video ook voor mensen beschikbaar die enkel interesse hebben in de streamingdienst.


De dienst kost 8,99 dollar per maand om te gebruiken en heeft net als Netflix een reeks eigen series en exclusieve content. Denk daarbij maar aan Doctor Who, maar ook The Man in the High Castle en de opvolger van Top Gear. Daarnaast moeten er, waar Netflix maar twee streams tegelijk toestaan bij het meest gebruikelijke (en 9,99 dollar per maand kostende) abonnement toestaat, drie streams tegelijk beschikbaar zijn bij Amazon.

Opmerkelijk is ook de intentie van Amazon om het mogelijk te maken films en series offline te bekijken. Daarmee hoef je geen snelle internetverbinding te hebben. Voorlopig is de dienst enkel in de Verenigde Staten te gebruiken. Zouden jullie hiervoor kiezen boven Netflix?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen