search
Michael K. Williams gecast in ABC-miniserie 'When We Rise'

Michael K. Williams gecast in ABC-miniserie 'When We Rise'

Ook Whoopi Goldberg, Rosie O'Donnell en David Hyde Pierce spelen in de dramaserie over homorechten.

Zilko Tarici

Michael K. Williams (Boardwalk Empire, The Wire) is het nieuwste castlid van ABC's miniserie When We Rise. Hij zal de rol spelen van de Afro-Amerikaanse activist Ken Jones in het project van Milk-scenarist Dustin Lance Black. Naast Williams werd ook Ivory Aquino aangekondigd, die de rol van transgender-activist Cecilia Chung zal spelen.


When We Rise laat zien hoe de homorechten-beweging zijn oorsprong vond in de laatste paar decennia van de 20e eeuw tot de ontwikkeling die zij doormaakte in de laatste paar jaren. Williams en Aquino zullen te zijn zijn naast Whoopi Goldberg als Pat Norman, de eerste openlijk homoseksuele werknemer van de San Francisco Health Department, Rosie O'Donnell als Del Martion, grondlegger van de eerste lesbische organisatie in Amerika, Denis O'Hare als Jim Foster, een openlijk homoseksueel lid van de Democratische partij, en David Hyde Pierce.

De zevendelige serie werd geschreven door Black, die een Oscar won voor zijn script van Milk. Gus Van Sant, regisseur van deizelfde film, zal de eerste twee afleveringen regisseren. De twee zullen ook dienst doen als uitvoerend producenten, samen met Lawrence Mark en Bruce Cohen.

Het is nog onbekend wanneer When We Rise zal worden uitgezonden.

Aanbevolen artikelen