search
Dvd-recensie: 'Silent Witness' serie 19
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Silent Witness' serie 19

Een prima uitgave van eens terke show.

Cast: Emilia Fox (Dr. Nikki Alexander), David Caves (Jack Hodgson), Liz Carr (Clarissa Mullery), Richard Lintern (Dr. Thomas Chamberlain) e.a. | Jaren[/b]: 1996 "“ heden Zender: BBC

Series lopen meestal maar een paar jaar, met enkele uitschieters. Een daarvan is BBC-serie Silent Witness, waarin verschillende forensisch pathologen proberen misdrijven op te lossen. Met een wisselende cast en verschillende hoofdrolspelers, weet de serie zichzelf actueel en modern te houden. Het negentiende seizoen is nu verkrijgbaar in Nederland.

Het negentiende seizoen van Silent Witness bewijst dat deze geliefde Britse detectiveserie na al die jaren nog altijd volop bruist. Ook deze nieuwe reeks wordt gekenmerkt door de vertrouwde en verslavende mix van persoonlijke perikelen en eigentijdse thema's. Centrale figuur is opnieuw forensisch patholoog Nikki Alexander. Samen met de andere leden van haar gedreven team − Thomas Chamberlain, Jack Hodgson en Clarissa Mullery "“ gaat zij weer op zoek naar de waarheid die 'stille getuigen' te vertellen hebben.

Het seizoen werd goed bekeken, al was er wel weer kritiek. Sommigen vonden dat de serie weer te gruwelijk is en niet precies genoeg in zijn weergave van forensisch onderzoek. Daar staan prachtige scènes tussen de verschillende castleden tegenover, want de chemie tussen de hoofdrolspelers blijft merkbaar.



Dvd: Silent Witness serie 19 | Duur: 500 minuten | Release: juni 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 3x Dvd | EAN: 8-717344-758963 | Met dank aan: Just Entertainment

De show wordt aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes met daaromheen een slipcover. Voorop zien we de hoofdpersonen van deze reeks, met een centrale positie voor actrice Emilia Fox, die wederom de rol van Dr. Nikki Alexander speelt. Achterop de hoes zie je mooie samenvattingen van de afleveringen en binnen in worden de schijven weer niet al te mooi gepresenteerd. Ze liggen op elkaar gestapeld, waardoor het geheel er niet heel aantrekkelijk uit ziet.

Video en audio
De beelden en audio zijn gelukkig wel aantrekkelijk. Het valt vooral op dat de kleuren natuurgetrouw zijn. Net als zoveel andere BBC-series ziet het geheel er goed en professioneel uit. Dat wordt extra geholpen door de mooi gebalanceerde audio die de goede verhouding vindt tussen harde muziek en goed te volgen dialoog. Kortom: qua beelden en geluid is het wederom een goede uitgave van Just Entertainment.

Toekomst
De kijkcijfers waren net als andere seizoenen hoog in het Verenigd Koninkrijk. Daar trok de BBC zo'n 6,2 miljoen kijkers per aflevering. Geen wonder dus dat er ook gewoon een twintigste seizoen besteld is. Wederom zullen de hoofdrolspelers terugkeren. Wanneer het twintigste seizoen te zien is, weten we nog niet.

Aanbevolen artikelen