search
'Game of Thrones' pas in zomer 2017 terug
Series / Nieuws

'Game of Thrones' pas in zomer 2017 terug

En het zevende seizoen krijgt slechts zeven afleveringen.

Recent meldden we al dat Game of Thrones waarschijnlijk niet al in april 2017 op televisie zou komen. Dat kunnen we nu bevestigen. HBO meldt dat de serie pas in de zomer van 2017 in première gaat. Een precieze maand is er niet, maar hiermee wordt wel al bevestigd dat het zevende seizoen een stuk later te zien is als we gewend zijn. Daarnaast meldt HBO dat er slechts 7 afleveringen komen dit seizoen, in plaats van de gebruikelijke 10.


De opnames vinden plaats in Noord-Ierland, Spanje en IJsland. De reden voor de vertraging is recent al verteld: "Aan het einde van dit seizoen kwam de winter er eindelijk en dus kunnen we zonnig weer niet meer gebruiken. We verplaatsen alles naar achteren, zodat zelfs de meest zonnige plekken waar we komen wat donker en grimmig zijn."

Kortom: alles voor de winter, zelfs het (vermoedelijk) boos maken van fans. Niet alleen moeten mensen nu langer wachten, ook krijgen ze minder afleveringen dan normaal. Het lijkt er hiermee ook op dat het achtste seizoen maximaal 7-8 afleveringen krijgt. Dat past binnen eerdere statements van de showrunners rond de serie: toen vertelden ze al dat ze verwachtten nog maximaal 7-15 nieuwe afleveringen te maken.

Aanbevolen artikelen