search
Dvd-recensie: 'Wallander' serie 4
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Wallander' serie 4

Sfeervol einde voor de BBC-serie.

Cast: Kenneth Branagh (Kurt Wallander), Richard McCabe (Nyberg), Jeany Spark (Linda Wallander), Sarah Smart (Anne-Britt Hoglund) e.a. | Jaren: 2008 "“ 2016 | TV-release: BBC

Sinds 2008 speelt de Britse acteur en regisseur Kenneth Branagh de rol van Kurt Wallander. Hij neemt het daarmee over van de beroemde acteur Krister Henriksson, die hem in de gelijknamige Zweedse serie speelde. De BBC heeft tot nu toe vier reeksen uitgebracht en de laatste daarvan is nu in Nederland op Dvd verkrijgbaar.

Deze uitgave bevat drie afleveringen: The White Lioness, A Lesson in Love en The Torubled Man. De eerste daarvan heeft een script van de hand van James Dormer en de andere twee van Peter Harness. Centraal staat uiteraard hoofdpersoon Kurt Wallander, die verschillende misdrijven oplost. De verhalen zijn gebaseerd op de boeken van Henning Mankell.

Deze vierde reeks werd goed bekeken: de première trok in het Verenigd Koninkrijk 5,18 miljoen kijkers, de tweede aflevering was goed voor 4,45 miljoen kijkers en de finale voor 4,02 miljoen kijkers. Niet slecht dus en datzelfde kunnen we zeggen over de ontvangst. Critici vonden Branagh superb als Kurt Wallander en noemen het een goede, complexe en diverse misdaadserie.



Dvd: Wallander reeks 4 | Duur: 3x90 minuten | Release: juli 2016 | Video: 16:9 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-425019-009847 | Met dank aan: Lumière

Wallander wordt in een niet al te mooie uitgave aangeleverd. Het is een dubbeldikke Dvd-hoes met voorop een groot beeld van acteur Kenneth Branagh. Qua stijl past het bij de eerdere seizoenen, maar echt mooi of inventief is het niet te noemen. Binnenin tref je verder twee schijven aan, los van elkaar gepresenteerd en gelukkig dus niet traditioneel op elkaar gestapeld.

De afleveringen zien er ondanks het Dvd-formaat wel goed uit. Vaak zijn de beelden erg sfeervol en gedetailleerd, hoewel de boel niet haarscherp is. De kleuren zijn verder natuurlijk en voegen veel toe aan de toch al vrij spannende BBC-serie.

Ook qua audio heeft men een mooie balans gevonden tussen de mogelijkheden van Dvd's. De dialogen krijgen altijd voldoende nadruk om goed te volgen te zijn, maar worden mooi aangevuld door muziek. Daarmee is het een sfeervol geheel, dat meer dan de moeite van het kijken waard is!

Toekomst
Met het vierde seizoen kwam er een einde aan Wallander bij de BBC. Er komen dus geen nieuwe afleveringen. Mocht je dit vierde seizoen gekocht hebben, is je Wallander-collectie dus compleet!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen