search
BBC maakt 'Les Misérables' serie
Series / Nieuws

BBC maakt 'Les Misérables' serie

Van de makers van War & Peace!

De BBC gaat een nieuwe zesdelige miniserie maken, gebaseerd op Victor Hugo's Les Misérables. De negentiende eeuwse klassieker wordt door velen erkend als een van de beste boeken ooit geschreven. De verfilming past in het rijtje van andere klassiekers die de BBC naar het kleine scherm gebracht heeft, en zal vermoedelijk gaan lijken op War & Peace.


Charlotte Moore, Director of BBC Content, vertelde hierover: "Andrew Davies zal met zijn buitengewone vaardigheid in het verfilmen van boeken de wereld zijn visie op het beroemde Les Misérables brengen, met een moderne en gelaagde blik op Victor Hugo's meesterwerk. Kijkers kunnen dezelfde kwaliteit en schaalgrootte verwachten van het team achter War & Peace, in dit epische verhaal van vergiffenis en de helende kracht van liefde."

Gedurende zes uur brengt de serie het verhaal van Jean Valjean tot leven. Hij is een voormalig gevangene, die niet aan de schaduw van zijn verleden kan ontsnappen en meedogenloos nagezeten wordt door de politieagent Javert. Verder speelt een deel van het verhaal zich af tegen de achtergrond van de revolutiepoging in juni 1832.

Castleden zijn er nog niet, maar vermoedelijk worden er snel namen bekend gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen