search
Jane Fonda en Lily Tomlin spelen hoofdrollen in Netflix-comedy
Series / Nieuws

Jane Fonda en Lily Tomlin spelen hoofdrollen in Netflix-comedy

Grace and Frankie is de nieuwste komische serie van de bedenkers van Friends.

Netflix heeft vandaag een nieuwe comedy-serie aangekondigd, genaamd Grace and Frankie. Jane Fonda en Lily Tomlin spelen twee vrouwen die elkaar al jaren niet kunnen luchten, die door onverwachte veranderingen in hun huwelijk samen worden gebracht. Het eerste seizoen, dat in 2015 wordt verwacht, zal bestaan uit 13 afleveringen van een half uur. De serie wordt geschreven door Friends-bedenker Marta Kauffman en Howard J. Morris. Kaufman, Morris, Fonda en Tomlin zullen de serie ook produceren, in samenwerking met Paula Weinstein, David Ellison, Dana Goldberg en Marcy ross.


De tweevoudige Oscar-winnaar, Emmy-winnaar en Tony Award-genomineerde Jane Fonda was onlangs nog te zien in HBO's The Newsroom en ontving voor haar gastrol in de serie een Emmy-nominatie. Verder speelde ze ook recentelijk rollen in de film The Butler en Better Living Through Chemistry.

De Oscar-genomineerde Lily Tomlin won pas nog een Emmy voor de HBO-film An Apology to Elephants. Daarnaast won ze o.a. twee Tony Awards, twee Peabody Awards en zeven Emmy Awards. Vorig jaar was ze ook naast Tina Fey te zien in de komische film Admission.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen