search
Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'House of Cards' seizoen 4

Wederom een erg mooie uitgave!

Cast: Kevin Spacey (Francis Underwood), Robin Wright (Claire Underwood), Kate Mara (Zoe Barnes), Corey Stoll (Congreslid Peter Russo), Michael Gill (President Walker) | Jaren: 2013 "“ heden | Release: Netflix

In april 2015 liet Netflix weten dat het een vierde seizoen had besteld van House of Cards. Helemaal gesmeerd ging dat niet, want showrunner Beau Willimon vertrok na aankondiging van het vijfde seizoen. Dat is jammer, want Willimon zorgde voor een geweldig vierde seizoen.

Dit seizoen staat er meer in de waagschaal dan ooit. Frank wil opnieuw gekozen worden tot president van de Verenigde Staten, maar heeft een geduchte tegenstander in zijn echtgenote, Claire. De twee staan lijnrecht tegenover elkaar en dat is voor hen beide gevaarlijk.

Het seizoen is bovenal positief ontvangen. Vooral het feit dat men de rol van actrice Robin Wright flink uitgebreid heeft werd positief ontvangen. Daarnaast is het dramagehalte van de serie een stuk hoger en dat zorgt voor een spannend geheel, dat goed in elkaar zit. De show is overigens genomineerd voor 13 Emmy's, dit later dit jaar uitgereikt zullen worden.



Blu-ray: House of Cards seizoen 4 | Duur: 646 min. / 13 afleveringen | Release: juli 2016 | Video: 1080p (2.00:1) | Audio: Engels DTS-HD 5.1, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Frans, Engels, Nederlands Discs: 4x Blu-ray | EAN: 8-712609-606317 | Met dank aan: Sony Pictures

Net als de voorgaande seizoenen heeft House of Cards een mooie, maar ietwat opmerkelijke uitgave gekregen. De schijven worden namelijk prachtig gepresenteerd in een uitklapbare hoes, die van hoge kwaliteit materiaal gemaakt is en er mooi uit ziet met scherpe beelden van de hoofdpersonen. Maar de synopsissen worden weer uitzonderlijk vreemd gepresenteerd, met een blaadje dat met vier plakkertjes aan de achterkant van de hoes vast zit. Dat verdient nog altijd geen schoonheidsprijs, maar is eigenlijk het enige echte minpunt.

Niet alleen de manier waarop de synopsissen gepresenteerd worden, ook de afleveringen zijn uitzonderlijk. Uitzonderlijk mooi welteverstaan. Het geheel is erg gedetailleerd en ziet er prachtig uit in de hoogste resolutie. Wel dient opgemerkt te worden dat de kleuren er vrij bleek uit zien en niet heel echt lijken in sommige gevallen, maar dat is een bewuste keuze geweest van de makers.

De audio is verder ook goed: het geheel is gedetailleerd en vertoont geen gebreken. Dialoog komt altijd vanuit het centrum en krijgt de juiste focus. Verder klinkt ook muziek mooi, al krijgt het geen nadruk ten opzichte van achtergrondgeluiden.

Extra's
Er zitten geen extra's op deze uitgave. Dat is jammer, want het tweede en derde seizoen hadden dat wel.

Toekomst
In januari 2016 liet Netflix weten dat het een vijfde seizoen besteld had voor de serie. Dat zal na het vertrek van Beau Willimon na het maken van dit vierde seizoen, geleid worden door Melissa James Gibson en Frank Pugliese. De vijfde reeks is in januari te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen