search
Heel veel nieuws over 'Star Trek: Discovery'
Series / Nieuws

Heel veel nieuws over 'Star Trek: Discovery'

Kortere seizoenen, meer showrunners en wie is de hoofdpersoon?

Voor het eerst sinds Star Trek: Enterprise in 2005 tot een einde kwam, krijgen we volgend jaar in januari een nieuwe serie in de franchise, Star Trek: Discovery genaamd. Grote officiële aankondigingen laten op zich wachten tot oktober, maar ondertussen is er een nieuw bericht over de naam van de hoofdpersoon en het aantal afleveringen van de volgende seizoenen.


Volgens Ain't It Cool News krijgt de vrouwelijke hoofdpersoon die we gaan volgen de naam Number One. Het zou gaan om een personage zoals William Riker (Jonathan Frakes), en ook bedoeld zijn om "Majel Barretts personage in de oorspronkelijke Star Trek-pilot te eren." De daadwerkelijke naam van het personage is een van de dingen die later in de serie onthuld moet worden.

Verder heeft Bryan Fuller samen met Alex Kurtzman de eerste aflevering geschreven. De tweede komt van de hand van Wrath of Khan-schrijver Nicholas Meyer. Ook laat AICN weten dat Gretchen Berg en Aaron Harberts, die al eens met Fuller samenwerkten aan Pushing Daisies co-showunners zijn. Dat komt omdat Fuller tegelijk de serie American Gods maakt.

Men schrijft ook dat er geen tijdreizen zit in de serie. Althans, niet dit seizoen. Toch laat Fuller weten dat "aflevering 11 nog niet helemaal uitgewerkt is. Je weet maar nooit wanneer je dat apparaat wil gebruiken, maar ik wil niet teveel steunen op tijdreizen om de verhalen van dit seizoen te vertellen."

De eerste reeks krijgt verder 13 afleveringen, maar daarna zijn er korte afleveringen volgens Fuller. Er zouden seizoenen komen met maximaal tien afleveringen per stuk. "Ik denk dat we nooit 26 afleveringen in een seizoen gaan proppen," vertelde Fuller namelijk. "Ik denk dat de serie dan vermoeiend wordt. In het ideale geval zou ik 10 afleveringen maken. Ik denk dat je dan een beter verhaal kan vertellen."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen