search
Copyright rechtszaak voor NBC serie Timeless
Series / Nieuws

Copyright rechtszaak voor NBC serie Timeless

De claim komt van de Spaanse producer Onza Partners.

Amper dagen voor de première van de NBC serie Timeless duikt plots het nieuws op dat de Spaanse producer Onza Partners claimt dat de reeks een ripoff zou zijn van de Spaanse serie El Ministerio del Tiempo. Deze serie vertelt het verhaal van een overheid bestaande uit drie personen die terug reizen in de tijd om de geschiedenis te veranderen.


Dat de rechtszaak er komt is een beetje een verrassing. Eerder leek er immers een goede verstandhouding te bestaan tussen alle partijen. In april vorig jaar vond er een meeting plaats tussen Onze directeur Gonzalo Sagardia en Gersh partner Roy Ashton. Dit gebeurde op een internationale televisieconferentie waarbij er een DVD werd overhandigd samen met allerhande extra promotiemateriaal. De overhandiging zou echter onder voorwaarden zijn gebeurd die het productieteam achter Timeless zou hebben geschonden.

De rechtszaak die Onza Partners wil aanspannen is uiteraard niet uitsluitend gericht tegen NBC. Ook Sony, Kripke en diverse andere partijen worden voor de rechtbank gedaagd. Wij zijn vooral benieuwd of dit de première van de serie in de weg zal staan. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen