search
Hoofdrolspeelster 'Star Trek: Discovery' gevonden!
Series / Nieuws

Hoofdrolspeelster 'Star Trek: Discovery' gevonden!

Sonequa Martin-Green is onze nieuwe heldin.

Eindelijk is ze dan gevonden, de hoofdrolspeelster van Star Trek: Discovery. Actrice Sonequa Martin-Green heft getekend om de hoofdrol te spelen. Op dit moment is ze ook te zien in AMC's The Walking Dead en volgens Entertainent Weekly is het de bedoeling dat ze dat gewoon blit doen.


De 31-jarige actrice is de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die een hoofdrol speelt in een Trek-ensemble. Dat vervult meteen een doel van de oorspronkelijke showrunner van de serie, Bryan Fuller. Hij was altijd zeer uitgesproken over zijn intentie een diverse cast te vinden voor de serie en die te laten leiden door een vrouw van niet-blanke afkomst.

Discovery is ook een serie die eens niet een kapitein volgt, maar de luitenant onder de kapitein van een schip. Dat zou een heel ander perspectief moeten geven op de serie. Naast Martin-Green zijn er al veel andere acteurs gevonden voor de serie, die begin volgend jaar opgenomen moet worden.

Zo zijn er drie Klingons, in de vorm van Chris Obi (T'Kuvma), Shazad Latif (Kol) en Mary Chieffo (L'Rell). Verder speelt Michelle Yeoh, de rol van Captain Georgiou, baas van het schip de Shenzhou; Doug Jones is Lt. Saru (een Starfleet Science Officer) en Anthony Rapp is Lt. Stames. Vanaf mei te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen