search
Meest schokkende doden in tv-series in 2016
Series / Nieuws

Meest schokkende doden in tv-series in 2016

En dat waren er nogal wat...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Er gingen dit jaar weer heel wat geliefde en minder geliefde personages dood in menig aantal tv-series. Wij hebben de vijf meest opvallende even voor jou op een rijtje gezet. Let op, dit bericht bevat uiteraard een behoorlijk aantal spoilers!


De dood van het character Glenn in The Walking Dead is ongetwijfeld één van de vaakst besproken moorden in tv-series dit jaar. Niet zozeer omdat het onverwacht was (lezers van de comic book reeks wisten reeds wie er zou sneuvelen), maar vooral omdat dit werd verwacht in de finale van het zesde seizoen en niet na een lange zomer van wachten. De serie kreeg hiervoor dan ook een storm van kritiek over zich heen.

Op de tweede plaats vinden we de dood van Robert Ford terug in de serie Westworld. Hij werd vermoord door Dolores. Minstens even schokkend was het (triestige) einde van Hodor in Game of Thrones. Nadat kijkers eerst meer te weten kwamen over de geschiedenis van Hodor en er heel veel waardering voor kregen werd hij uit de reeks weggerukt. Ongetwijfeld een moment dat bij veel fans van de reeks in het geheugen staat gegrift.

Geen top vijf met doden in populaire tv-series van 2016 zonder Poussey Washington aan te halen in de reeks Orange is the New Black. Niemand had op voorhand kunnen vermoeden dat de opstand in de gevangenis zo'n drastisch einde zou kennen... Of stiekem toch wel? We ronden de top vijf af met de dood van Lexa in de serie 'The 100'. Dit is misschien een beetje verrassend, maar het was een gebeurtenis waar achteraf nog heel wat om te doen is geweest. Blijkbaar is het dood laten gaan van een biseksueel personage in een serie nog altijd een gevoelig onderwerp. De fans zullen haar aanwezigheid in de reeks los van dit gegeven sowieso missen!

Welke van deze vijf vond jij de ergste dood van een personage in een tv-serie in 2016? Of heb je er misschien een andere? Laat het ons weten in de comments!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen