search
'The Walking Dead' minder deprimerend in 2017
Series / Nieuws

'The Walking Dead' minder deprimerend in 2017

De leukere aspecten van de serie krijgen weer de nadruk.

Het zevende seizoen van AMC-serie The Walking Dead viel tot nu toe niet in de smaak bij fans. De kijkcijfers daalden flink, mede door de gruweldaden van schurk Negan (Jeffrey Dean Morgan) in de première. Het gevolg daarvan was een Rick Grimes (Andrew Lincoln) die niets ondernam en dat zorgde voor een aantal afleveringen die niet zo interessant waren om te zien.


In de tweede helft van het seizoen, die in februari begint, wordt dat anders. Lincoln: "het wordt een stuk lichter, als je dat kan geloven." Dat vertelde hij tegenover Entertainment Weekly, in een uitgebreid interview. De voortzetting van het seizoen voelt "veel meer als de serie die ik kende en herkende". Lincoln gaat zelfs zover om te claimen dat seizoen 7B "het tegenovergestelde" van de mid-seizoen finale wordt.

"Het is waarschijnlijk het tegenovergestelde van wat je net gezien hebt, vooral vanuit het oogpunt van Rick. Je ziet een man die weer actie onderneemt, samen met sommige mensen die hem het meest aan het hart gaan. Het wordt veel lichter, als je dat kan geloven, dan je ooit gezien hebt in Mr. Grimes. Er zit een vrijheid in hem, een gevoel dat voortkomt uit het verliezen van alles, en de spanning van het gevecht. Het is de spanning om weer te vechten en hij zit er weer helemaal in. Ik kan je zeggen dat de bende weer samen komt."

Het worden prachtige afleveringen volgens Lincoln, die stelt heel enthousiast te worden van de finale van seizoen zeven. "Toen ik dat las, liet ik mijn script vallen en begon ik te juichen". Vanaf 12 februari zien we hoe Rick het samen met Ezekiel en The Kingdom opneemt tegen Negans Saviors.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen