search
Live-action 'Star Wars' serie ligt ver in de toekomst
Series / Nieuws

Live-action 'Star Wars' serie ligt ver in de toekomst

Voorlopig hoef je er echt niet op te hopen.

Sinds Disney de Star Wars-franchise gekocht heeft, kunnen fans blij zijn. De franchise wordt alsmaar meer uitgebreid, waaronder met nieuwe films en series. Maar een live-action serie laat voorlopig nog op zich wachten. Volgens ABC-baas Channing Dungey ligt die nog "ver in de toekomst" en zijn berichten die we tot nu toe daarover hebben gelezen "compleet opgeblazen".


Daarmee refereert Dungey naar een citaat uit augustus 2016, toen ze vertelde gesprekken te voeren met Lucasfilm. Entertainment Weekly vroeg Dungey ernaar en toen vertelde ze het volgende. "Dat was deel van een gesprek bij TCA dat compleet uit proportie opgeblazen werd. We hebben gesprekken gehad en gekeken of we iets van het Star Wars universum naar ABC kunnen brengen, maar dat ligt ver in de toekomst. De focus van Lucasfilm ligt op de zaken die ze nu ontwikkelen, dus de films en natuurlijk alle Disney XD-zaken."

De terugkerende geruchten over een mogelijke live-action serie komen voort uit opmerkingen van George Lucas zelf. Hij wilde een serie met de titel Star Wars: Underworld maken en schreef al honderd scenario's. Later was Lucas van plan er nog eens driehonderd te maken, maar de serie bleek te duur op dat moment. Wellicht dienen de scripts in de verre toekomst wel als inspiratiebron voor een echte show.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen