search
Tv-serie op Dvd: CMC (seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: CMC (seizoen 1)

Het nieuwe Medisch Centrum West.

Bedenker: Will Koopman | Cast: Vincent Croiset (Dr. Jacob Weijermans), Kevin Hassing (Dr. Sebastiaan de Moor), Bram van der Heijden (Dr. Luuk Visser), Linde van den Heuvel (Willemijn Scheffer), Robert de Hoog (Dr. Ivo Segers), Hans Kesting (Philippe Meertens), Victoria Koblenko (Dr. Lis van der Laan), Ricky Koole (Cleo de Waard) e.a. | Uitzending: 2016 - heden | Tv-zenders: RTL 4

Als het om tv-series gaat dan lijkt het motto afgelopen jaren 'beter goed gejat, dan slecht bedacht.' Ook in Nederland kunnen ze er wat van. Afgelopen jaar keerde namelijk Medisch Centurm West (1988-1994) terug op televisie, uiteraard in een nieuw jasje. CMC, ook bekend als Centraal Medisch Centrum, werd bedacht door Will Koopman (Unit 13, Gooische Vrouwen) en uiteraard staat het lief en leed (lees romances en intriges) van arts en patiënt centraal.

Overigens kwam er ook steun vanuit betrouwbare hoeken van samenleving. De medische thema's werden ondersteund door de zeven gezondheidsfondsen de Nierstichting, Alzheimer Nederland, de Hartstichting, het Fonds Psychische Gezondheid, de Hoorstichting, het Longfonds en de Maag Lever Darm Stichting.

In het eerste seizoen van CMC (IMDb = 6,4) stapt de kijker binnen in het noodlijdende Centraal Medisch Centrum. De serie begint met de eerste dag van Cleo de Waard als nieuwe ziekenhuisdirectrice. Zij moet het ziekenhuis weer winstgevend maken, maar wat zij niet weet is dat het bestuur een dubbelspel speelt.



Dvd: CMC - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Speelduur: 10 x ca. 40 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands voor doven en slechthorenden | Release: december 2016 | Met dank aan: Just Entertainment

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van CMC zitten vastgeklikt in dikke Dvd-keepcase. Er wordt geen extra informatie geboden over de afzonderlijke afleveringen. In de hoes zit een promotioneel foldertje met de vele andere Nederlandstalige Just Entertainment uitgaven.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave van Just Entertainment blijkt erg degelijk. De kleuren ogen modern en natuurlijk en de scherpte is op het eerste oog prima. Minder is de aanwezige ghosting. Dit is vooral zichtbaar in trage bewegingen van gezichten. Het geluid wordt aangeleverd door een Dolby Digital surroundtrack en er is ondertiteling aanwezig voor doven en slechthorenden. Dit laatste is uiteraard netjes, maar verder is het op het technisch vlak geen enorm opvallende DVD-uitgave.

Geen extra's
Just Entertainment heeft geen extra's op de schijven gezet. Er zijn zelfs geen trailers toegevoegd van andere series. Ook online is het speuren naar een degelijke featurettes. RTL Entertainment heeft wel een enorme lading clips online gezet en deze kun je kijken op het YouTube-kanaal van Centraal Medisch Centrum. Hieronder een fragment uit RTL Late Night:



Seizoen 2 lijkt nog niet bevestigd
De eerste tien afleveringen van CMC werden redelijk bekeken. De debuut episode pakte ruim 1,5 miljoen kijkers en de tweede aflevering bleef steken op zo'n 1,2 miljoen kijkers. Begin december werd seizoen 1 afgerond. Naar de laatste aflevering keken bijna 1 miljoen mensen. Ondanks dat de cast uitkijkt naar een tweede seizoen, lijkt RTL4 nog geen ei te hebben gelegd over een vervolg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen