search
Tv-serie op Dvd: Petticoat
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Petticoat

Geen Chantal Janzen, wel Abbey Hoes.

Bedenkers: Pim van Hoeve & Thomas Korthals Altes | Cast: Abbey Hoes (Pattie Jagersma), Hajo Bruins (Lammert Jagersma), Jason de Ridder (Rogier van Rooden), Kay Greidanus (Willem van Rooden), Alex Hendrickx (Peter Miedema), e.a. | Uitzending serie: 2016 | Uitzending serie: KRO-NCRV

In 2010 verscheen de Nederlandse musical Petticoat, een productie van Joop van den Ende. De musical werd speciaal geschreven voor Chantal Janzen en Henny Vrienten leverde de muziek aan. Verleden jaar besloot KRO-NCRV de musical te verfilmen en dit mondde uit in een gelijknamige muzikale tv-serie. De hoofdrol ging niet naar Janzen. De gelukkig werd Abbey Hoes, winnares van een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in Nena.

In Petticoat woont Pattie samen met haar vader in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Ze droomt van een carriere als beroemd zangeres. Die droom lijkt uit te komen als op een dag de bus van de bekende Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad om haar droom waar te maken. Maar het leven in de grote stad is niet zoals Pattie zich had voorgesteld.

Onlangs bracht Source 1 Media de achtdelige serie uit op Dvd. Een must voor de liefhebber van de musical en uiteraard de serie. Hieronder een blik op wat je krijgt.



Dvd: Petticoat - De Serie | Afleveringen: 8 x ca. 42 minuten | Release: januari 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: geen | Aantal discs 2 x Dvd | EAN: 8717662573187 | Met dank aan: Source 1 Media

De twee schijven van deze Dvd-uitgave van Rookie Blue zitten verpakt in dikke Dvd-keepcase. In de hoes staan de titels van de afzonderlijke afleveringen, inclusief uitgebreide synopsissen. Netjes gedaan!

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave mag redelijk netjes genoemd worden. De kleuren kunnen vooral sfeervol genoemd worden, passend bij de tijdsgeest van de serie. Voor standard definition mag de scherpte eveneens redelijk netjes genoemd worden, al heeft het beeld zeker last van de standaard ruis. Dit valt vooral op als je kijkt naar de gezichten en donkere vlakken in het beeld. Heel storend is de ruis overigens niet, zeker aangezien andere uitgaven er vaak meer last van hebben. Al met een nette beeldkwaliteit.

Het geluid wordt aangeleverd door Dolby Digital 5.1 Nederlandse geluidstrack en die 5 is zo nu en dan te horen. De muziek en zang zijn verder duidelijk te horen en dialoog wordt verder niet gestoord door bijvoorbeeld ondersteunde muziek. Ondertiteling zou soms geen overbodige luxe zijn geweest. Bepaalde personages hebben een behoorlijk accent.

Geen extra's
De acht afleveringen staan netjes verdeeld over de twee schijven. Source 1 Media heeft echter geen bonusmateriaal toegevoegd. Hieronder dan maar een video van achter de schermen, via BackStageNowNL:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen