search
Brits publiek kiest 'Ripper Street' als beste serie van 2013
Series / Nieuws

Brits publiek kiest 'Ripper Street' als beste serie van 2013

Toch is het niet een heel eerlijke wedstrijd gebleken...

Het recent geannuleerde Ripper Street is door het Britse magazine Radio Times verkozen tot de beste televisieserie van 2013. Dat werd bepaald door het publiek, dat 7,500 stemmen uitbracht. Meer dan 35 procent van alle stemmen gingen naar Ripper Street, dat daarmee won van andere topseries als Doctor Who, Breaking Bad, Game of Thrones en The Walking Dead.


Een andere BBC-misdaadserie, Peaky Blinders, werd tweede, met 18.5 procent van de stemmen. De derde plek was voor Doctor Who, de vierde voor Broadchurch en de vijfde voor Breaking Bad. Verder bleek de zevende plek voor Game of Thrones, en de achtste voor The Walking Dead. Een andere serie die in de top tien stond was Last Tango in Halifax, en verder nog An Adventure in Space and Time.

Het is niet heel opmerkelijk dat Ripper Street op de eerste plek eindigde. De redactie van het tijdschrift had daar campagne voor gevoerd, naar eigen zeggen als protest tegen het annuleren van de show. Dat gebeurde eerder deze maand wegens te lage kijkcijfers.

Vervolgens lanceerden fans een campagne om toch een derde seizoen te krijgen. Dat zou mogelijk gebeuren via online streamingkanalen zoals Netflix.

Aanbevolen artikelen