search
'Game of Thrones' schrijver wil film als afsluiter
Series / Nieuws

'Game of Thrones' schrijver wil film als afsluiter

Met een budget van 200 miljoen dollar en niet in 3D!

Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin vertelde tijdens het filmfestival in Neuchâtel dat hij de televisieserie die van zijn boekenreeks gemaakt wordt, graag zou willen afsluiten met een peperdure film. "Ik zou dat geweldig vinden," vertelde Martin. Eerder wees hij aanbiedingen om een filmversie van zijn boeken te maken af, maar hij gelooft dat een film als afsluiter van de reeks wel moet kunnen.

"Als we zeven of acht seizoenen ver zijn en de serie nog groot genoeg is om tweehonderd miljoen dollar bij elkaar te krijgen voor een gigantische epische film als afsluiter, dan zeker!" vertelde Martin. Ook vertelde hij dat er al discussies over gevoegd worden. "Maar dat wil niet zeggen dat er al groen licht voor is. Sommige mensen houden wel van het idee. Anderen juist niet."

Maar, of het echt nodig is, weet Martin niet. "We hebben al de grootste cast op televisie en ook het grootste budget op televisie." Maar met een veel groter budget zou er natuurlijk een bijzonder epische film gemaakt kunnen worden. "Ons budget is niets, vergeleken met wat Peter Jackson uitgeeft aan een Lord of the Rings film, of wat welke andere grote, epische science fiction of fantasy film tegenwoordig kost. Zoiets groots te mogen maken als afsluiter zou geweldig zijn."

Tot slot vertelde Martin dat hij dan geen 3D-versie wil maken. "Ik geef niets om 3D. Krijg er zelfs hoofdpijn van."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen