Persoonlijke verhalen en prachtige dramaseries in november bij de NPO

Nieuwe bijzondere en persoonlijke series bij NPO

Louis Theroux heeft eindelijk de tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; rustig te kunnen terugblikken en in zijn eigen archieven te duiken.

Emma Nota, 24 oktober 2020 om 19:47

In november zijn er weer volop nieuwe titels te zien bij de NPO. Om te beginnen het vierde seizoen van de Britse dramaserie The Durrells in Corfu waarin de familie wordt geconfronteerd met de harde realiteit van de Tweede Wereldoorlog. En een nieuwe serie persoonlijke verhalen van Louis Theroux!
The Durrells in Corfu
Britse dramaserie, Seizoen 4, MAX

Het is 1939 en de Durrells beginnen aan hun vierde jaar op het mooie Corfu. Louisa kampt met een gebroken hart, maar weet haar zinnen te verzetten door een pension te openen. Met haar kinderen Larry, Leslie, Margo en Gerry heeft ze inmiddels een fijn leven opgebouwd op het eiland. De Tweede Wereldoorlog komt echter dichterbij en het is nog maar de vraag hoe lang hun rust nog kan voortduren.

Het hele seizoen is vanaf 13 november te zien op NPO Plus. Vanaf 18 november te zien op NPO 2 en NPO Start.

Louis Theroux: Life on Edge
Documentairereeks, VPRO

Door de Lockdown had Louis Theroux eindelijk de tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan; terug gaan naar de mensen uit zijn programma's die hem het meest zijn bijgebleven om te zien hoe het nu met ze gaat. Ook bevat Life on the Edge interviews met Louis zelf en heeft hij zijn eigen homevideo's en nieuwsarchief geplunderd om verhalen te vertellen over de menselijke psychologie, de talloze manieren waarop mensen zich gedragen of omgaan met tegenslagen, en hoe de wereld de afgelopen drie decennia is veranderd.

Vanaf 20 november wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

The Split
Brits drama, Seizoen 2, AVROTROS

Het tweede seizoen van de meeslepende dramaserie van BAFTA-winnares Abi Morgan, met een hoofdrol voor Barry Atsma. De nieuwe scheidingszaak van Hanna Stern (Nicola Walker) moet het pas gefuseerde advocatenkantoor Noble Hale Defoe op de kaart zetten. Terwijl Hannah vecht in een van de meest openbare zaken uit haar carrière, voert ze privé ook een strijd om haar huwelijk te redden. Niet alleen valt het verraad van haar man Nathan (Stephen Mangan) haar zwaar. Ook heeft ze haar affaire met Christie (Barry Atsma) voortgezet.

Op 15 november te zien op NPO 1 en NPO Start. De hele serie is vanaf dan ook te zien op NPO Plus.

Des
Britse detective, KRO-NCRV

Misdraaddrama gebaseerd op de beruchte strafzaak van de seriemoordenaar Dennis Nilsen. Wanneer Dennis Nilsen (David Tennant) wordt opgepakt, is hij verbazingwekkend eerlijk over de vijftien moorden die hij in de vijf jaar daarvoor heeft gepleegd. Tot irritatie van de rechercheur Peter Jay (Daniel Mays) kan Nilsen de namen van zijn slachtoffers alleen niet herinneren. Zonder een duidelijk motief en duidelijk forensisch bewijs, start de politie een grote klopjacht. Dit keer niet naar de moordenaar, maar naar de vermoorde slachtoffers.

De hele serie is vanaf 27 november te zien op NPO Plus. Binnenkort ook te zien op NPO 2.

En verder:

Commissaris Maltese
Detective, KRO-NCRV
Vanaf 21 november te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

Shetland 5
Britse detective, KRO-NCRV
Seizoen 5 is vanaf 21 november wekelijks te zien op NPO 2 en NPO Start. Seizoen 3 t/m 5 zijn beschikbaar op NPO Plus.

The Sandhamn Murders 4
Detective, KRO-NCRV
Seizoen 4 is vanaf 28 november wekelijks te zien op NPO 3 en NPO Start. Het hele seizoen vanaf 9 november op NPO Plus. Seizoen 1 t/m 3 zijn al te zien op NPO Plus.

Sanditon
Kostuumdrama, KRO-NCRV
Vanaf 30 november te zien op NPO 2 en NPO Start. Alle afleveringen zijn al te zien op NPO Plus.

Bron: NPO Start

Lees meer over: The Durrells in Corfu, Louis Theroux, The Split, Des

Populair nieuws