Streamingdienst van HBO in 2021 naar Europa maar Nederland moet nog wachten

Streamingdienst HBO Max komt nu echt naar Europa

De streamingdienst zou in de tweede helft van 2021 in Europa gelanceerd moeten worden...

Geoffrey Ketels, 4 december 2020 om 12:39

In de Verenigde Staten kan men reeds enige tijd gebruikmaken van de streamingdienst HBO Max. Nu is er ook goed nieuws voor Europa, want de populaire streamingdienst komt in 2021 ook naar onze regio!
Het was het hoofd van HBO Max Global, namelijk Andy Forssell die tijdens een webconferentie heeft aangegeven dat de streamingdienst in de tweede helft van 2021 ook zal worden gelanceerd op de Europese markt. Bovendien wordt in dezelfde tijdspanne ook de Latijns-Amerikaanse markt bediend. Forssell heeft daarbij laten optekenen dat het de bedoeling is van het bedrijf om HBO Max tegen het einde van het jaar 2021 'erg actief te maken in beide regio's.

Bovenstaande maakt dus duidelijk dat we ergens in de loop van de tweede helft van volgend jaar ook in Europa aan de slag zullen kunnen met het aanbod van HBO Max. Wanneer dat precies het geval zal zijn is momenteel nog niet bekend. Bovendien heerst ook de vraag of de dienst tegelijkertijd in alle Europese landen uit zal komen, iets wat eigenlijk weinig waarschijnlijk lijkt.

190 landen
Dat ze bij WarnerMedia geloven in het potentieel van de streamingdienst, ook buiten de Amerikaanse markt mag wel duidelijk zijn. Het zou de uiteindelijke bedoeling zijn van het bedrijf om de streamingdienst uiteindelijk te lanceren in zomaar even 190 verschillende landen verspreid over de wereld.

Tot slot liet WarnerMedia ook nog optekenen dat het voor het jaar 2021 zomaar even 17 nieuwe films op de planning heeft staan. Deze films zullen in de Verenigde Staten tegelijkertijd op het platform verschijnen met de bioscooprelease.

Volgens Warner Bros. gaat het voorlopig om een experiment welke is opgezet voor de periode van één jaar. De films zouden beschikbaar worden gesteld zonder extra kosten. Of dit ook zal gelden voor Europese abonnees wanneer de streamingdienst hier beschikbaar zal zijn is niet bekend.

Lees meer over: WarnerMedia, Warner Bros, serie, series, HBO, HBO Max

Populair nieuws