search
Sony werkt aan een flinke aantal series gebaseerd op PlayStation-games
Series / Nieuws

Sony werkt aan een flinke aantal series gebaseerd op PlayStation-games

De PlayStation 5 is net op de markt en er komt heel wat nieuwe content aan. Ook op televisie.

Sony Pictures werkt aan minstens tien projecten rond games die voor PlayStation gemaakt zijn. Het gaat om drie verschillende films en zeven verschillende televisieseries.

Dat meldt Sony Pictures CEO Tony Vinciquerra. Hij maakte niet bekend welke games mogelijk verfilmd worden, dat is een verhaal dat hij ogenschijnlijk voor volgend jaar wil bewaren.

Releases volgend jaar
Volgend jaar brengt ons Uncharted, een van de eerste nieuwe projecten die Sony Pictures op deze manier ontwikkelt. Dat is een film, maar er volgen dus ook snel televisieseries.

"We hebben een programma lopen dat One Sony heet," aldus Vinciquerra. "We hebben heel veel dingen zien gebeuren in dat opzicht, waaronder bijvoorbeeld de Uncharted-film. Die hebben we in zijn geheel opgenomen tijdens de pandemie en zal volgend jaar uitgebracht worden, gebaseerd op een Sony PlayStation eigendom."

Verder zei hij dat er dus zeven series aan zitten te komen. Dat hadden we trouwens al verwacht, want korte tijd geleden richtte zijn bedrijf nog PlayStation Productions op voor dit doeleinde.

Aanbevolen artikelen