search
Gaat Netflix misschien van de 'streaming-troon' worden gestoten?
Series / Streaming-diensten

Gaat Netflix misschien van de 'streaming-troon' worden gestoten?

Disney+ zou hard op weg zijn om Netflix voorbij te streven als grootste streamer.

Een analist denkt dat Netflix niet lang meer de dominante kracht zal zijn in de streamingoorlog. Voorspeld wordt dat Disney+ het uiteindelijk over zal nemen van Netflix.

Op dit moment is Netflix de onbetwiste koning van de streamingdiensten. Als eerste bereikte Netflix de mijlpaal van 200 miljoen abonnees. Verder doet ook Amazon Prime Video het wereldwijd goed, gevolgd door de snelste stijger dan allemaal, Disney+.

Snel de grootste
Analisten voorspellen nu dat Disney+ uiteindelijk de grootste van de wereld zal worden. Dat komt doordat het zoveel verschillende merken onder zich heeft. Door die te combineren, vergroot Disney+ haar aantrekkingskracht enorm.

Dat die groot is bleek de afgelopen veertien maanden. In die tijd kwam men uit op bijna 75 miljoen betalende abonnees en dat aantal lijkt alleen maar te groeien.

Straks voegt Disney+ ook Star toe, vanaf 23 februari, om precies te zijn. Dan wordt ook content voor volwassenen beschikbaar gemaakt en groeit de aantrekkelijkheid van de streamingdienst aanzienlijk.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen