Bekende tv-zender viert groots zijn 30-jarig bestaan!

Cartoon Network bestaat 30 jaar

Veel generaties zijn opgegroeid met het bekende televisienetwerk dat nu haar jubileum viert.

Glenn Walsh, 2 oktober 2022 08:39

Het Amerikaanse televisienetwerk Cartoon Network kwam op 1 oktober 1992 voor het eerst naar de televisie. Het eerste kanaal dat tekenfilms de klok rond uitzond viert nu haar 30-jarig bestaan. Kijk mee hoe de programmering hele generaties heeft geraakt en veel fans heeft gemaakt.
De zender begon in 1992 aanvankelijk met het uitzenden van tekenfilms die al eerder waren uitgebracht. Zo werden tekenfilms uit de koker van Looney Tunes en werken van Hanna-Barbera zoals Tom & Jerry en The Jetsons getoond. Later begon de zender ook zelf tekenfilms te produceren en uit te brengen onder de paraplu van What a Cartoon!

Opleving van de ‘cartooncultuur’
Het feit dat Cartoon Network veel tekenfilms van weleer moest gebruiken zei al genoeg over de staat van tekenfilms in de jaren 90. De zender kwam met een nieuw initiatief om korte geanimeerde clips te maken. Ze riepen aspirant tekenfilmmakers op om korte en grappige cartoons te maken. Dit resulteerde al snel in tekenfilms als 2 Stupid Dogs en later de immens populaire Dexter’s Laboratory, Johnny Bravo, Cow and Chicken en The Powerpuff Girls.

Veel van de makers van toen hebben er een prima carriere aan overgehouden. Een van de meest bekende hiervan is Seth MacFarlane, de maker van Family Guy, American Dad en de film Ted. Cartoon Network heeft in een video een compilatie gemaakt van de zender door de jaren heen.

Kijk hieronder naar de de hoogtepunten van 30 jaar Cartoon Network.


Bron: YouTube

Lees meer over: Cartoon Network, Johnny Bravo, The Powerpuff Girls, Dexters Laboratory, Cow and Chicken

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws