search
Streamingdienst 'IMDb TV' komt met haar gratis series naar Europa
Series / Streaming-diensten

Streamingdienst 'IMDb TV' komt met haar gratis series naar Europa

Het aanbod van de streamingdienst wordt ook sterk uitgebreid...

Geoffrey Ketels
De videowebsite IMDb heeft bekend gemaakt dat het haar 'IMDb TV' streamingdienst ook zal lanceren op de Europese markt. De website heeft meteen ook laten optekenen dat het haar aanbod zal uitbreiden met duizenden nieuwe titels. De komst van IMDb TV zorgt er voor dat er zich nog een nieuwe partij zal mengen in de concurrentiestrijd op de streamingmarkt.

IMDb TV biedt aan gebruikers de mogelijkheid om zowel films als series te streamen. Het verdienmodel van de dienst is volledig gericht op het weergeven van advertenties tussen de video's in. IMDb benadrukt evenwel dat het aantal advertenties welke worden weergegeven nog steeds lager ligt in vergelijking met de reguliere televisiezenders. Meteen werd ook bekend gemaakt dat de Europese uitrol van IMDb TV nog later dit jaar van start zal gaan. Welke landen als eerste de streamingdienst zullen mogen verwelkomen is momenteel nog niet bekend.

Nieuwe titels
Het aanbod van IMDb TV wordt dus ook sterk uitgebreid. Op vlak van films zouden onder meer 'Captain Fantastic' evenals 'La La Land' worden toegevoegd. Om welke nieuwe series het zou gaan is momenteel nog niet bekend. Bovendien is het ook nog maar zeer de vraag of het aanbod van IMDb TV op de Europese markt hetzelfde zal zijn als op de Amerikaanse markt het geval is. Bij verschillende andere streamingdiensten zoals bijvoorbeeld Netflix is er namelijk sprake van een niet onaanzienlijk verschil in het aanbod afhankelijk van het land in kwestie.

De komst van nog een nieuwe speler naar de streamingmarkt zorgt er in ieder geval voor dat de concurrentie verder wordt opgedreven. Of de streamingdienst van IMDb uiteindelijk aan zal slaan zal vooral afhankelijk zijn van het aanbod dat ze weet aan de dag te leggen. De (nabije) toekomst zal het ons leren!

Aanbevolen artikelen