Schrijfster 'The Crown' werkt opnieuw aan een serie over Royalty

Serie over Oostenrijkse keizerin Sisi in de maak!

Het nieuws werd bekend gemaakt door verschillende, Amerikaanse bronnen...

Geoffrey Ketels, 22 oktober 2019 om 10:52

Verschillende Amerikaanse bronnen melden dat de Britse schrijfster Amy Jenkins (The Crown) bezig zou zijn met het schrijven van het scenario voor een nieuwe serie over het leven van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sisi. Het nieuws werd de wereld ingestuurd door onder meer The Hollywood Reporter en Variety.
Het is uiteraard niet voor het eerst dat er een verfilming komt van het leven van de Oostenrijkse keizerin. In de jaren vijftig verscheen er bijvoorbeeld reeds een film over haar leven met een jonge, Duitse Romy Schneider die de hoofdrol vertolkte. De trilogie brak heel wat records en wordt tot op de dag van vandaag door menig aantal televisiezenders uitgezonden. In het bijzonder de periode rond Kerst blijkt zich hiervoor uitstekend te lenen.

Boeken
Voor de nieuwe televisieserie over Sisi gaat Amy Jenkins boeken die door de jaren heen over de keizerin zijn verschenen bewerken. Het gaat hierbij om de boeken van auteur Allison Pataki. De voorbije jaren zorgde zij voor de lancering van niet alleen The Accidental Empress, maar ook Sisi, Empress on Her Own.

De productie van de serie zal in handen zijn van de Picture Perfect Federation welke ook de rechten wereldwijd zal gaan verkopen. Wanneer de reeks ongeveer zou moeten verschijnen is nog niet bekend.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: Sisi, serie, The Crown

Populair nieuws