Netflix aangeklaagd voor discriminatie: "Een half miljoen euro is véél te weinig"

Netflix aangeklaagd voor discriminatie

De comedian kreeg een volgens haar onaanvaardbaar bod van Netflix...

Door redactie, 15 november 2019 om 13:33

Streamingdienst Netflix is voor de rechter gedaagd door comedian en Oscarwinnares Mo'Nique. De comedian besloot Netflix te dagvaarden nadat ze een aanzienlijk lager bedrag aangeboden zou hebben gekregen voor haar comedyspecial in vergelijking met haar vakgenoten.
Uit de rechtbankpapieren welke CNN in handen heeft gekregen blijkt dat Netflix aan Mo'Nique een voorstel heeft gedaan voor haar comedyspecial voor een bedrag van een slordige half miljoen dollar. Het toch niet onaanzienlijke bedrag wordt neergeteld voor een comedyshow van één uur. Ondanks het niet onaanzienlijke bod schoot dit bij Mo'Nique toch aardig in het verkeerde keelgat. Voor andere, gelijkaardige specials van comedians zoals met name Jerry Seinfeld en Amy Schumer betaalde Netflix immers meerdere miljoenen.

Discriminerend
Mo'Nique vond het voorstel dat ze van Netflix had ontvangen zo ongepast dat ze meteen actie ondernam. Ze dagvaardde de streamingdienst dan ook voor de rechtbank wegens discriminatie. In de rechtbankpapieren staat onder meer het volgende te lezen:

"De voorwaarden van het voorstel welke door Netflix is gedaan ten opzichte van Mo'Nique is duidelijk gebaseerd op niet alleen haar gender, maar ook haar geslacht. Bijgevolg kan ze als discriminerend worden bestempeld". Deze stelling werd inmiddels ook benadrukt door de advocaat van Mo'Nique. "Door een dergelijk aanbod te doen zorgt Netflix er voor dat niet alleen het extreme salarisverschil tussen zwarte vrouwen en mannen, maar ook de witte bevolking in haar totaliteit in stand wordt gehouden", aldus nog diezelfde advocaat.

Netflix heeft van haar kant laten optekenen dat er helemaal geen sprake is van discriminatie. Ze blijft dan ook achter haar bod staan en zal deze niet verhogen. Bovendien heeft Netflix reeds laten optekenen de discriminatiezaak aan te zullen gaan vechten.

Bron: Rtlboulevard.nl

Lees meer over: MoNique, Netflix, streamingdienst, Oscars, comedian

Populair nieuws